Wanneer fotografie upcycling ontmoet: Nicole & Sharon Brouns

May 10, 2016 |

Vanaf 1 juni komt onze pop-up volledig in het teken te staan van fotografen Sharon en Nicole Brouns. Deze twee straffe madammen weten telkens sterke beelden te maken van wat velen zelfs niet zouden opmerken. Ze zullen ook twee workshops geven om hun passie voor fotografie door te geven. Schrijven met licht en een beetje met afval.

 

 

Sharon Brouns fotografeert de wereld om ons heen en zoekt naar het ongewone in het gewone. Ze hergebruikt hierbij oude analoge camera's. Ze fotografeert regelmatig ook met fotorolletjes die over datum zijn. Ze heeft in 2010 een Master in de beeldende kunsten fotografie behaald aan de Mad-Fac in Genk.

 

De foto’s van Nicole Brouns die worden tentoongesteld komen uit de reeks Losing my Skin/Into the Light die zij eind 2015 maakte. Het idee was een fantasie uit te beelden, met eenvoudige materialen. De fantasie die wordt uitgebeeld betreft een vrouw die jarenlang heeft/is geleefd als een standbeeld en zichzelf nu bevrijdt van haar ‘stenen’ laag, om haar binnenste tevoorschijn te laten komen en vanuit het donker in het licht te treden. De foto’s van Nicole Brouns waren begin 2016 te zien tijdens een expositie in Hoeve Dieseghem in Mortsel.

Category: Uncategorized

Comments are closed.