Missie

HetVindingrijk brengt mensen samen rond circulaire economie en upcycling.

We consumeren énorm veel en dit brengt heel wat afval met zich mee. In het huidige, lineaire model worden overschotten en afval als eindproduct beschouwd en simpelweg vernietigd. HetVindingrijk benadert dit restmateriaal met een circulaire kijk. Wij zien overschotten als een bron voor nieuwe duurzame creaties. Restjes leer worden omgetoverd tot een originele plantenmand, een designlamp bestaat uit een bezemsteel en een antieke fietslampje en porseleinen borden vormen na wat gepuzzel een mooie bijzettafel. Overschotten een nieuw leven geven, vormt de basis van upcycling of circulaire economie.

Het circulaire verhaal van HetVindingrijk startte in 2006. Als eerste upcycling vereniging organiseerden we evenementen en workshops om onze boodschap te verspreiden. We groeiden stilaan uit tot experten in de circulaire economie. HetVindingrijk kijkt steeds uit naar interessante samenwerkingen en unieke projecten, vaak met een sociale ondertoon. Momenteel zetten we onze schouders onder een project met nieuwkomers. We willen nieuwkomers betrekken bij het circulaire gedachtegoed en hen de kans geven om op een creatieve manier te integreren in de samenleving.

Upcyclen is onze passie en die delen we graag tijdens upcycling workshops op evenementen of bij organisaties, bedrijven en scholen.  Onze upcyclists staan te trappelen om samen met jou aan een prachtig designstuk te werken. HetVindingrijk heeft een mooi aanbod aan upcycling workshops, maar werkt ook graag een project op maat uit. Broeden op een origineel ontwerp met nieuwe materialen of rond een uniek thema, geeft ons bakken energie!

HetVindingrijk zoekt samen met bedrijven of organisaties naar een circulair alternatief voor restmateriaal. Een oude bureau krijgt een tweede leven als memoblok en een designstoel wordt vervaardigd uit afgedankte GSM laders. Wij denken graag outside the box om tot een vindingrijk idee te komen.