HetVindingrijk nodigt uit…

HetVindingrijk organiseert circulaire pop-up!

HetVindingrijk organiseert tussen 6 en 29 februari opnieuw een circulaire pop-up in Leuven. De kersteditie was een groot succes en bracht ons circulaire verhaal wat dichter bij de Leuvenaars. We twijfelden dus niet om de pop-up een extra maand te openen. In februari staat het thema Valentijn centraal. HetVindingrijk wil iedereen een alternatief

HetVindingrijk nodigt uit...UCLL pop-ups!

HetVindingrijk sloeg in februari de handen in elkaar met de UCLL. Van 14 tot 29 februari namen de laatstejaars KMO-studenten een deel van de winkelruimte in om negen pop-up initiatieven voor te stellen. De pop-ups maakten deel uit van het afstudeerproject van de studenten. In het pand werden vintage kledij, planten en

HetVindingrijk nodigt uit...Ama Eco!

In 30 willekeurige dagen omschakelen naar een planeetvriendelijker, stijlvoller, goedkoper, gelukkiger en gezonder leven. Amaryllis Temmerman geeft tijdens de lezing tips & tricks om in 30 dagen helemaal Eco te gaan! Aansluitend organiseren HetVindingrijk & Pot-Up Plants een workshop 'plantenmand uit lederresten'. Onze upcyclists helpen je graag een unieke mand te creëren. Je hoeft zelf niets mee te brengen, HetVindingrijk voorziet het materiaal.

HetVindingrijk nodigt uit...REDU!

Wij zijn fan van REDU, ze konden dan ook niet ontbreken in onze pop-up. Twee vriendinnen maken samen prachtige kleding en accessoires uit textielresten vanuit twee verschillende europese landen. De ontwerpen worden in België gemaakt en in het Roemeense atelier worden overschotten verzameld en omgetoverd tot unieke stukken. In onze pop-up kon je de circulaire producten en het sociale verhaal achter REDU ontdekken.

HetVindingrijk nodigt uit...Merkwaardig Breiwerk!

Marie Pierre is specialiste in breiwerk en combineert dit met een duurzame visie. Met Marie Pierre Merkwaardig Breiwerk maakt ze unieke breiwerken en leert anderen breien en herstellen. Op vrijdag 21 februari geeft ze een workshop 'breigoed herstellen' in de pop-up van HetVindingrijk!

HetVindingrijk nodigt uit...Yuso!

HetVindingrijk nodigt Gaelle van Yuso uit om haar unieke producten tentoon te stellen in de circulaire pop-up. Bij Yuso staat circulaire economie centraal. Gaelle werkt alleen met stof- en lederresten, elk stuk is dus one of a kind!

HetVindingrijk nodigt uit...Atelier Felis!

Belgisch - One-of-a-kind - kleine oplage - 100% gerecycleerd leder. De circulaire gedachtegang sijpelt door in alle producten van Atelier Felis. De unieke handtassen en prachtige huisdecoratie is vanaf 6 februari te vinden in onze circulaire pop-up.

HetVindingrijk nodigt uit...Leuven2030!

Leuven2030 wil een stad met minder uitstoot en meer toekomst! De organisatie stelde een Roadmap op met dertien stappen om Leuven klimaatneutraal te maken. Circulaire economie vormt een essentieel onderdeel van het actieplan. Leuven2030 en HetVindingrijk slaan de handen in elkaar om via de pop-up het circulaire verhaal verder op de kaart te zetten.

HetVindingrijk nodigt uit...Content!

Content staat voor lokaal met een verhaal. In de winkel vind je alledaagse producten, rechtstreeks van de producent of boer. Bovendien is content volledig verpakkingsvrij. Er worden verschillende duurzame producten tentoongesteld in de pop-up. Daarnaast nodigt HetVindingrijk Content uit om een workshop te geven rond een zero waste levensstijl.

HetVindingrijk nodigt uit...Sarah Daeleman!

HetVindingrijk nodigt uit… Sarah Daeleman! Sarah Daeleman is een kunstenares die met verschillende media werkt, voornamelijk schilderen en etsen. Een paar van haar werken zullen ook in onze pop-up staan in februari, maar neem alvast maar eens een kijkje op haar website...

HetVindingrijk nodigt uit...Vaderklap!

Vaderklap is een initiatief van twee vaders die graag hun wijsheid delen met andere vaders, en organiseren daarvoor onder andere workshops, lezingen, en podcasts. Ook eens nieuwsgierig over deze workshops? Verlies onze pagina dan vooral niet uit het oog…

HetVindingrijk nodigt uit...Isatió!

Isatió is een Brussels merk met een Spaanse toets. De kleding en accessoires worden gemaakt uit restmateriaal en zonder extra afval. Ze presenteren een collectie met unieke stuks, vervaardig in Brussel. HetVindingrijk steunt de circulaire visie van Isatió met een plaats in onze pop-up.

HetVindingrijk nodigt uit...Oh!rganic!

Inge is gepassioneerd door kruiden en thee. Ze wil haar producten op een duurzame manier presenteren en verkopen. HetVindingrijk geeft haar de kans om deel te nemen aan de circulaire pop-up en haar visie ook hier te verspreiden. Op 8 en 14 februari komt Inge zelf langs in de pop-up en organiseert ze een heuse tea tasting.

HetVindingrijk nodigt uit...Victor & Hélène!

Victor & Hélène groeide verder uit de vruchtbare samenwerking tussen interieurarchitecte Ann Coen en Peter Vos. De kandelaars worden vervaardigd uit duurzaam en sterk hout. Handgemaakt en Belgisch, een perfecte aanwinst voor onze pop-up.

HetVindingrijk nodigt uit...YOSOGREEN!

De Leuvense Josefien specialiseerde zich tot plant-based kok en productontwikkelaar met een focus op een gezond en duurzaam leven. Ze maakt veganistische kaas en geeft workshops rond zero waste, adaptogenen en melkvervangers. Ook in onze pop-up krijgt ze de kans om haar kennis te delen. Op 19 februari organiseert ze een workshop ….. Je vindt hier meer informatie over haar workshop.

HetVindingrijk nodigt uit...HNST!

HNST wil de meest duurzame jeans ter wereld maken. De jeans bestaat uit 50% gerecycleerd materiaal, er wordt 75% minder water gebruikt en geen chemicaliën of microplastics. Je kan de producten van HNST voor 100% recycleren en het zijn bovendien prachtige kledingstukken. Een circulaire visie waar HetVindingrijk helemaal achter staat! Spring binnen in de pop-up om de producten te ontdekken.

HetVindingrijk nodigt uit...Belgunique!

HetVindingrijk slaat opnieuw de handen in elkaar met Belgunique, een online platform voor Belgische creatievelingen. We geven de talenten van Belgunique de kans om hun unieke producten te verkopen in onze circulaire pop-up. Er zijn ook geschenkbonnen van het platform te vinden in de winkel. Ideaal om een uniek en Belgisch product te kopen.

HetVindingrijk nodigt uit...Atelier Mam'selle!

De schattige, handgemaakte lampjes, slabbetjes en knuffels vormen het ideale geschenk voor baby of kleuter. Atelier Mam’selle maakt ook prachtige handtassen uit kurk, die je kan bewonderen in onze pop-up. HetVindingrijk wil Marie, de jonge mama achter Atelier Mam’selle, een kans geven om haar duurzame producten tentoon te stellen in onze winkel.

HetVindingrijk nodigt uit...The Upcycle Movement!

The Upcycle Movement maakt hippe accessoires uit oude wetsuits. 10% van de opbrengst wordt gedoneerd aan Seal Rescue Ireland. Een mooi en warm merk waar HetVindingrijk helemaal achter staat. De producten van The Upcycle Movement mochten dus niet ontbreken in onze pop-up.

HetVindingrijk nodigt uit...Packmatters!

HetVindingrijk nodigt het jonge team van Packmatters uit om hun zero waste concept voor te stellen in de pop-up. Packmatters biedt duurzame producten aan voor in de keuken en de badkamer. Wil je graag klimaatvriendelijk naar een festival? Kom dan zeker ook eens piepen tussen het aanbod van Packmatters.

HetVindingrijk nodigt uit...Dble.v!

Mannenhemden worden vrouwelijke blouses! Een prachtige samenwerking tussen moeder en dochter om kleding op originele wijze een tweede leven te geven. Het circulaire concept van dble.v past perfect bij onze visie. We nodigen hen met plezier een tweede keer uit om onze pop-up aan te vullen.

HetVindingrijk nodigt uit...Luxpen!

Zaterdag 8 februari stelt Laurent van Luxpen, tussen 14u en 17u, nogmaals zijn handgemaakte producten voor in onze pop-up. Een prachtig assortiment pennen en pepermolens, gemaakt in België. Weetje: in Haspengouw worden elk jaar heel wat appelbomen gekapt en nieuwe aangeplant. Laurent verwerkt het gekapte hout tot pennen en pepermolens en past hiermee perfect in ons circulaire verhaal!

HetVindingrijk organiseert Circulaire Kerst Pop-Up!

kerst_pop-upWie op zoek is naar originele handgemaakte upcyclede kerstcadeaus kan in december 2019 binnenspringen in onze circulaire kerst pop-up. Verschillende handgemaakte, upcyclede cadeau’s zijn beschikbaar. Afval een nieuw leven geven en omtoveren tot een origineel object, daar draait het om bij upcycling!

HetVindingrijk organiseert circulaire Pop-up Bredabaan

VindingrijkVan 16 april tot 3 juli 2016 gaat HetVindingrijk offline op de Bredabaan in Merksem. Net als op onze online community, willen we upcycling promoten en mensen inspireren, maar nu ook in een echte pop-up store. Drie maanden lang nodigen we verschillende makers uit om hun werk te komen tonen en live demonstraties te geven.