Teambuildings

Upcycling, een unieke teambuilding activiteit die bijdraagt tot de duurzaamheid van een onderneming en de samenwerking tussen collega’s.

Het grootste kapitaal van een organisatie zijn de mensen. Meer dan ooit u hecht je team belang aan de bedrijfscultuur. Ze willen zich goed voelen bij hun collega’s in een vlotte werksfeer, trots zijn op hun werk bij een bedrijf dat maatschappelijk een meerwaarde betekent. Duurzaamheid speelt daarin een belangrijke rol. Onze workshops maken je duurzaamheidsbeleid tastbaar door ongebruikte materialen om te zetten in nieuwe waardevolle creaties.

Zelf iets creëren met je handen geeft bovendien veel voldoening en rust in je hoofd.
Dit samen doen met collega’s bevordert de collegialiteit, energie en verbondenheid van een team.

Bond Zonder Naam

Bond Zonder Naam vroeg ons een circulaire teambuilding te organiseren om alle afdelingen van de organisatie op een verbindende en creatieve manier samen te brengen. Een upcycling workshop van HetVindingrijk was de perfecte activiteit. De medewerkers en vrijwilligers leerden mekaar in al hun talenten kennen en werkten ondertussen onder onze begeleiding een circulair ontwerp uit.

Generali

Op vraag van de firma Generali heeft HetVindingrijk een upcycling teambuilding uitgewerkt waarbij de medewerkers samen een uniek kunstwerk maakten voor de boardroom. Allerlei ongebruikte gadgets werden hierbij omgetoverd tot één verrassend object.

Personeelsdag Torfs

Op de personeelsdag van Schoenen Torfs werd gekozen voor een upcycling workshop van HetVindingrijk. De medewerkers van het schoenenbedrijf leerden samen zagen, schuren, lijmen, en boren. Hun verborgen creatief talent werd aangeboord en ze rondden de dag af als een trots team.

SD Works

HetVindingrijk mocht de medewerkers van SD-Worx leren hoe je circulariteit in de praktijk zet. Restmaterialen en gereedschappen werden gebruikt maar het waren vooral ieders specifieke talenten die werden ingezet om mekaar te helpen zodat iedereen vol trots naar huis kon met een eigen circulaire creatie.

Telenet

In 2015 klopte Telenet aan bij HetVindingrijk met de vraag om een teambuilding te organiseren rond circulaire economie. Het werd een inspirerende dag met alle medewerkers van het Mechelse bedrijf. Ze gingen aan de slag met restmateriaal en creëerden samen enkele unieke stuks voor de inrichting van hun kantoren.